Sunday, June 9, 2013

ေဂၚဖီထုပ္စားျခင္းျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ႏိုင္

Posted by Pinlebu Township at 5:53 AM

ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ဘ႐ုိကိုလီ (အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ) လုိမ်ဳိးCruciferous အမ်ိဳးအစားဝင္ ဟင္းသီးဟင္း ရြက္ေတြကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားတာေၾကာင့္
ကင္ဆာျဖစ္ ႏုိင္ေျခကို ျဖတ္ေတာက္ႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။ ယခင္ေလ့လာမႈ အရလည္း ဘ႐ုိကုိလီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ေဂၚဖီလံုး၊ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ မုန္လာဥလုိမ်ိဳး Cruciferous အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို သတ္ပစ္ႏုိင္ၿပီး ေဆးဝါးအသစ္ေတြ ထုတ္လုပ္ႏုိင္မယ္လုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္ထားပါတယ္။
အထူးသျဖင့္ ဘ႐ုိကုိလီမွာ ပါဝင္တဲ့ ဆာဖုိရက္ဖိန္းဟာ ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ဖ်က္ဆီး ပစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။ ယခု ေလ့လာမႈအရ Cruciferous အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားသူေတြဟာ မစားသူေတြထက္ ခံတြင္းကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အစာမ်ိဳႁပြန္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၈ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အူမႀကီးနဲ႔ သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇ ရာခုိင္ႏႈန္းနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၃၂ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။


If you enjoyed this post and wish to be informed whenever a new post is published, then make sure you subscribe to my regular Email Updates. Subscribe Now!


Kindly Bookmark and Share it:

0 comments:

Have any question? Feel Free To Post Below:

 

© 2013. All Rights Reserved | Pinlebu Township | Refreshed by Angal Kaung (ပင္လည္ဘူး) | Template by Blogger Widgets

Home | Contact | About | အေပၚသို႔